Schappenplan

Interieur van Toerkoop Reisburo VIOS uit WateringenBij het samenstellen van een schappenplan wordt gekeken naar het netto rendement, de onderliggende afspraken/SLA-voorwaarden, de kwaliteit en de verkoopmogelijkheden van het product. Door verkoopsturing kunnen natuurlijk weer betere commerciële afspraken worden gemaakt!

Op basis van de assortimentskeuzes zijn dan ook aanvullende voorwaarden uitonderhandeld. Zo zijn de punten geen maximering van de commissie, een goede bereikbaarheid, commissionabele toeslagen en behoud van de reguliere commissie op internetboekingen, uit onderhandeld.

Overzicht assortimentskeuze
Om de assortimentskeuze simpel naar alle medewerkers te kunnen communiceren, is er voor alle kantoren een schappenplan ingericht. Voorafgaand aan de nieuwe winter- of zomergidsen ontvangen alle kantoren een Excel-overzicht met alle gidsen hierin vermeld, voorzien van een codering volgens het assortimentsbeleid.

In het Excel-overzicht is gekozen voor een indeling op productsoort, thema en/of land zodat duidelijk is wat wel/niet op het schap thuishoort.

Comments are closed.